016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

13 nov 2017

LA REPRESIÓ DE LES DONES AL FRANQUISME

El divendres 10, ens reunirem al Palau de Vivel per escoltar les paraules de Teresa Armengot, sobre la represió que van patir les dones, especialment, en l'època franquista. Segons Teresa hem de conèixer el passat recent de la història,per no perdre la memoria col-lectiva dels negres añys de la dictadura franquista, període on les dones patien aquesta repressió feixista.

Teresa Armengot Serrano és Llicenciada en Geografia i Història, (especialitat Història Contemporània.)

Professora de Geografia i Història en l'I.I.S. Llombai de Borriana desde setembre de 1982, i Vicedirectora desde 1986 fins a 1998. Jubilada desde gener de 2016.

Membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló des de la tardor de 2004.

Ha realitzat diverses publicacions:

· “Castelló sota els bombes”. Onada edicions, 2007. Treball col·lectiu a partir de l'exposició “Castelló sota els bombes” realitzada pel Grup per la Recerca de la Memòria històrica de Castelló al setembre de 2005.

· “Mort i Repressió Franquista a Borriana” amb Lluan LLuis Porcar. Publicat en: “Repressió Franquista al País Valencià. Borriana i Manises”. Editorial Tres i Quatre. 2008

· “Trencant els murs: el món penitenciari de Castelló” a partir de l'estudi de l'Arxiu de la presó de Castelló de la Plana.

L'acte començà amb un minut de silenci per Jessica, assesinada el dia abans per la seua exparella, davant del seu fill, a l'eixida de l'escola en Elda.

La sala estigué plena de gom a gom i tothom seguí amb el cor encollit tot el que Teresa contà, ben documentat.
En acabar, l'alcaldessa, Tania Baños, agraí la tasca que fa l'Associació de Dones Clara Campoamor en la lluita per defensar els drets de les dones.





No hay comentarios:

Publicar un comentario