016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

19 nov 2017

BENASSAL: SENDERISME I MOLTA HISTÒRIA!

Hui, 19 de novembre, hem anat a Benassal. En arribar i després del café, hem començat la senda de l'escola del Canto. La senda pedregosa, primer entre avellaners  i més endavant entre coscolla, ens ha portat fins a la rambla totalment seca, a causa de la falta de pluja dels darrers mesos. Hem seguit pujant fins arribar a l'escola del Canto. Pilar, la nostra guia local, ens ha explicat la creació d'aquesta escola a la II República, per tal que els xiquets dels masos més propers pogueren anar a l'escola. A partir de 1969 l'escola es tanca i acaba en un estat deplorable. Ara fa uns anys un grup de voluntaris es van proposar la tasca de recuperar-la i ara es pot visitar. A més a més, han realitzar una tasca de recuperació de la memòria dels mestres que van treballar a aquesta escola i els records dels alumnes que hi van assistir. En uns panells es poden contemplar els treballs de recuperació realitzats. Adjacent a l'escola estava la casa del mestre, actualment convertida en refugi. 

Desfem el camí i tornem al poble. Pilar ens condueix al Forn de Dalt , un forn del segle XIV, rehabilitat, amb una estructura magnífica i que actualment conté l'exposició de "La llum de la memòria".

Dinem al restaurant de la Piqueta un bon àpat i Conxa ens amenitza el dinar amb unes tocadetes amb la flauta pretenent que cantem, però ningú està per la tasca.

Ja de vesprada, Pilar ens fa un recorregut pel poble visitant la Mola, la Fundació Carles Salvador, el Museu Arqueològic, el carrer Major, les muralles i les torres. Entrem a la torre de la presó, on podem contemplar l'exposició de fotografies dels bombardejos de la guerra civil a Benassal i els voltants, les cases senyorials del poble, la porta de l'església, el mural del 750 aniversari de la carta pobla,...
I no ens podiem anar de Benassal sense pegar un traguet de les seues aigües tan bones.

Ha estat una visita molt interessant i hem gaudit d'una guia local extraordinària que ens ha acompanyat tot el dia, gràcies Pilar!!!











No hay comentarios:

Publicar un comentario